Σχετικά με μας

Δημιούργησα αυτή τη σελίδα στις 24-5-2013. Ονομάζομαι Μυλωνόπουλος Θωμάς και είμαι καθηγητής Πληροφορικής στο 1ο Λύκειο Κομοτηνής.

Διδάσκω Πολυμέσα-Δίκτυα (μάθημα επιλογής της Γ' Λυκείου), Ανάπτυξη Εφαρμογών (μάθημα Τεχνολογικής κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου), Τεχνολογία επικοινωνιών (μάθημα Τεχνολογικής κατεύθυνσης Β' Λυκείου) και Πληροφορική (μάθημα επιλογής της Β' Λυκείου).

Πολλές από τις εργασίες που παρουσιάζω ξεκίνησαν ως βοηθητικές στα μαθήματά μου στο σχολείο αλλά και σε  μαθήματα πληροφορικής σε διάφορα ΚΕΚ. Φυσικά τα ενδιαφέροντά μου δεν περιορίζονται σε εκπαιδευτικά θέματα οπότε θα συναντήσετε εργασίες για το αυτοκίνητο, τον κινηματογράφο, τα comics και πολλά άλλα

 

Οι χρήστες μας

θεώρησα ότι η σελίδα θα είναι χρήσιμη στον συνάδελφο της πληροφορικής αλλά και σε οποιονδήποτε αναζητά πληροφορίες για τα θέματα που ασχολήθηκα. Ξεκίνησε με εργασίες για την τεχνολογία επικοινωνιών και τους υπολογιστές αλλά στην συνέχεια μπήκαν εργασίες για τους εθνικούς αγώνες, επαναστατικά κινήματα, τον κινηματογράφο, τον σιδηρόδρομο, το ποδήλατο και πολλά άλλα. Επιδίωξα να έχω μια προσωπική άποψη για ότι παρουσιάζω (όπου την είχα) μακρυά από προκαταλήψεις και εθνικιστικά κολλήματα, αν και δεν ξέρω αν το κατάφερα. Χαρά μου θα ήταν να είναι οι εργασίες μου χρήσιμες σε όποιον βρει σε αυτές πληροφορίες που αναζητά. Η λογική είναι να προσφέρονται χωρίς περιορισμούς και γι αυτό το λόγο τα pdf είναι ελεύθερα να τα δει ή να τα αντιγράψει ο οποιοσδήποτε χωρίς κλειδώματα. Η προηγούμενη παρουσίαση των εργασιών σε μορφή html δυστυχώς δεν είναι δυνατή λόγω της πολιτικής του dropbox και φυσικά η παρουσίαση ως ppt απαιτεί πολύ χώρο που δεν τον έχω. Χαίρομαι που κατάφερα να βρίσκομαι στην κορυφή της αναζήτησης του google γράφοντας 'οι ιστορίες μου' ακόμα και αν το γράψει κανείς με Αγγλικούς ή κεφαλαίους χαρακτήρες......είναι μια ευκολία που έχει ο οποιοσδήποτε να με βρει χωρίς να χρειάζεται να θυμάται την διεύθυνσή μου.

Ιστορικό της σελίδας

Η σελίδα ξεκίνησε φτωχή στην αρχή αλλά εμπλουτίζεται και διορθώνεται συνέχεια και μεγάλο μέρος οφείλεται σε παρατηρήσεις και παροτρύνσεις φίλων. Τα θέματα πολλές φορές άσχετα μεταξύ τους επιλέγονται με βάση τι με ενδιαφέρει την συγκεκριμένη περίοδο και τα παρουσιάζω όταν βαρεθώ το ψάξιμο ή όταν αισθανθώ ότι καλύφθηκα και χρειάζομαι κάτι καινούργιο. Με αυτή τη λογική πολλές εργασίες μένουν μισοφτιαγμένες για μεγάλο διάστημα και τις ξαναπιάνω όταν βρω κάτι που να με ενδιαφέρει......και άντε πάλι στο ψάξιμο. Έτσι έχουν μείνει μισοφτιαγμένες για όταν μπορέσω οι εργασίες για ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ,  Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΓΚΡΑΝΤ,  Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,  ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΤΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΤΡΑΙΝΑ και Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ.